kijken-bij-wouter-slide-kinder-lenzen-1

Contactlenzen voor kinderen

Wanneer uw kind zijn of haar bril met tegenzin draagt, kunnen contactlenzen een uitkomst bieden. Er kunnen meerdere redenen zijn voor uw zoon of dochter om de bril liever niet op te zetten. Een bril is erg gezichtsbepalend, maar daarnaast kan het ook in de weg zitten tijdens sporten. Kinderen met een bril komen vaak na de training met een verbogen of zelfs kapotte bril thuis. Dit is makkelijk te verhelpen door tijdens het sporten contactlenzen te dragen. Dit is niet alleen handig bij het voetbal, maar het voordeel van lenzen dragen geldt eigenlijk voor elke sport en andere activiteiten, zoals buitenspelen.

Wanneer kan uw kind of tiener contactlenzen dragen?

Er is geen minimum of maximum leeftijd voor het dragen van contactlenzen, het is zelfs heel gebruikelijk voor kinderen en tieners om ze te dragen. Tieners beginnen doorgaans met het dragen van contactlenzen wanneer ze 16 jaar oud zijn, maar ook veel jongere kinderen dragen ze al. Het belangrijkste is dat uw kind volwassen en gemotiveerd genoeg is om lenzen te dragen en deze vooral ook te onderhouden. Er komt bij het dragen van contactlenzen namelijk iets meer onderhoud kijken dan bij het dragen van een bril. Vooral hygiëne en het dagelijks schoonmaken van de lenzen is erg belangrijk.


Welke soort lens

Overweegt u om met lenzen te beginnen voor uw kind, onderschat dan vooral niet hoe volwassen uw kind met lenzen kan omgaan. Uit een studie is gebleken dat, na slechts 3 maanden van het dragen van contactlenzen, meer dan 8 van de 10 kinderen en tieners moeiteloos met de verantwoording van lenzen kan omgaan en deze op de juiste manier dragen en schoonhouden. Uiteindelijk kunt u zelf het beste bepalen of uw kind toe is aan de verantwoordelijkheid van contactlenzen. De opticiens van KIJKENbijWouter kunnen u helpen bepalen welk type lens het beste past bij uw kind.


Voordelen van het dragen van contactlenzen bij kinderen:

  • Contactlenzen geven een volledig zichtveld, zo kunnen bijvoorbeeld gevaren in het verkeer eerder opgemerkt worden vanuit de ooghoeken.
  • Lenzen bieden alle vrijheid om te rennen, sporten en spelen, zonder een hinderlijke bril.
  • Ze kunnen het uiterlijk verbeteren en daarmee de zelfverzekerdheid van uw kind verbeteren.
  • Nooit meer zorgen om glazen die kunnen breken of een bril die van het hoofd af kan vallen.
  • Contactlenzen verbeteren het zelfbeeld. Uit een studie is gebleken dat 80% van de ouders merkte dat met het dragen van contactlenzen de zelfverzekerdheid van hun kind aanzienlijk verbeterde, waardoor ze gelukkiger en zekerder in het leven gingen staan.
  • Contactlenzen zijn makkelijker en goedkoper te vervangen dan een bril wanneer ze kapot zijn of kwijt zijn geraakt.

Meer informatie over het dragen van contactlenzen bij kinderen? Neem gerust contact op of kom langs in de winkel van KIJKENbijWouter in Utrecht.

Online afspraak maken


Top